pkmn foorumi

Hei vaan kaikille!

Nimeni on Janne Virkajärvi ja olen pelannut pelejä aina Commodore 64 eli ”kuusnepasta” lähtien. Mielipelit ovat indie- ja roolipelejä joihin menee helposti muutama tuntikin päivässä. Lapsuudesta tulee mieleen erityisesti 12 kasetin pelikokoelma joiden pelit olivat mukavasti italiaksi. Mitään italia-suomi sanakirjaa ei ollut, joten yrityksen ja erehdyksen kautta tuli pelin kautta opeteltua muutama italiankielinen sana. Silloin ei moinen edes harmittanut.

Toisin on nykyään. Pelit ovat pehmentyneet kädestä pitely peleiksi, joissa ei ole haastetta. Silloin vanhaan hyvään aikaan kun teki virheen ja kuoli, hyvällä tuurilla joutui vain kentän alkuun, mutta useimmiten tuli game over ja joutui pelin alkuun. Kaikista pahinta on se, että olen itse pehmennyt pelien mukana. En enää jaksaisi tahkota R-typeä. Grafiikkaankin tulee kiinnitettyä enemmän huomiota, vaikka kymmenen vuotta sitten se oli turhaa silmänkarkkia, johon kuitenkin tottuu kymmenessä minuutissa. Huonoon pelattavuuteen ei sopeutuisi koskaan. Ja niinhän se tietysti edelleen on.

Onneksi on ne indie pelit. Yksittäisten koodareiden tai muutaman tekijän tuotoksia, joissa ei ole kuin mielikuvitus rajana. Kyllähän nyt Bastion on miljoona kertaa parempi kuin uuden tiimin munaama Diablo 3. Ison talon epäonnistumiset pistävät minut suosimaan vain yhtä enemmän indie pelejä. Ne maksavat vain rahtusen, mutta kaikki pennit menevät tekijöille. Kun maksoin Diablo 3:sta 60 €, rukoilin että se olisi hyvä. Mutta ei.

60 euron menetys kirpaisee paljon enemmän kuin muutaman euron. Varsinkin, kun on nyt vähän niin kuin työtön. Kyllä, kuulun siihen joka neljänteen alle 30:seen joka on työttömänä Pirkanmaalla. Rahaa ei ole edes ruokaan, vuokra syö kaiken. Joudun pummaamaan rahaa, ja kun ikää on näinkin paljon, se syö miestä. Työtä vaan ei ole, joten olen keksinyt seuraavia ideoita.

Olen keksinyt vinkkijärjestelmän, jossa jokainen vinkkaaja saa palkkion, jos hänen vinkkinsä työpaikasta johtaa työllistymiseeni. Tämä on vähän niin kuin löytöpalkkio työstä.

Toisekseen ole alkanut opettamaan eläkeläisiä, ja miksei nuorempiakin tietokoneen perushallinnassa. Laskujen maksua, tulostimen, sähköpostin käyttöä ja sen sellaista mitä ihmisen nykyään tarvitsee osata elääkseen. Semmoisiahan ei tarvinnut osata silloin parikymmentä vuotta sitten. Tämän bisneksen olen vasta aloittanut, toivottavasti se tuo tulosta.

Sivukartta
Linkkiverkosto

    ©  www.magicfrank.com
    Kaikki oikeudet pidätetään
    | Selaa Sivukartta